Fűszeres csirke egresmártással
Az egres savanykás-édes íze tökéletes körete lehet bármilyen húsnak. Mi most csirke mellé ajánljuk.
Fűszeres csirke egresmártással
Hozzávalók:
A húshoz:
- 2 csirkemell filé (vagy 4 comb)
- kakukkfű
- rozmaring
- oregano
- 2 ek liszt
- 3 ek olaj
- 4 dl húsleves
- 0.5 dl bor
A mártáshoz:
- 50 dkg egres
- 1 dl tejszín
- 2 ek cukor,
- 1 ek liszt
- 1 tk citromhéj
- só
Elkészítés:
A húst vastagabb szeletekre vágjuk és mindkét oldalukat alaposan befűszerezzük. Tepsibe tesszük, rálocsoljuk a húslevest, befedjük alufóliával és betesszük a sütőbe. 180 fokon sütjük 30 percig. Míg a hús sül, elkészítjük az egrest. Megmossuk, a szárakat lecsipkedjük. Lábosba teszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Hozzáadjuk a cukrot, a citromhéjat és 3 percig főzzük. A tejszín elkeverjük a liszttel és hozzáadjuk az egreshez. Egyet forralunk rajta és kész is. 30 perc után a húsról levesszük a fóliát, hogy kicsit megpiruljon a teteje. Az egresszósszal bőven meglocsolva tálaljuk. Krumplipüré is jól érzi magát a társaságukban, de nélküle is nagyon finom.