Füstölt bableves: A legegyszerűbb recept, amit valaha kipróbálsz
Egy igazán laktató, magyaros fogás.
Füstölt bableves
Hozzávalók:
- 20 dkg füstölt hús
- 40 dkg tarkabab
- 2 babérlevél
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kis vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- só
- bors
Elkészítés:
A füstölt húst kockákra vágjuk és feltesszük egy fazék vízben főni. Bő fél óra után beledobunk egészben egy fej megtisztított és megmosott vöröshagymát, és még 20-25 percet így főzzük a húst. Ezután hozzáadjuk az előzőleg beáztatott (vagy mirelit) babot, a fokhagymát, a babérlevelet, majd sózzuk, borsozzuk, és ha a bab megpuhult, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. A levest újraforraljuk, majd ha kész, fél órtát pihenni hagyjuk. Petrezselyemmel megszórva, friss kenyérrel kínáljuk.