Villámgyors Fornetti házilag: filléres édesség percek alatt
Ebből a péksütiből sosem elég, így elhoztuk a receptet, hogy otthon is bármikor el tudd készíteni.
Hozzávalók
- 1 cs fagyasztott leveles tészta (nyújtható, nem darabolt)
- lekvár vagy más töltelék - Nutella, túró (ízlés szerint)
- olaj
- 1 tojás
Fornetti: elkészítés
A tésztát kiolvasztjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk. Tetszőleges méretű négyzetekre vágjuk (lehetőség szerint egyformák legyenek), majd egyenként betöltjük őket a választott töltelékekkel - ez lesz az alapja. A széleket kenjük meg olajjal! Egy másik tésztanégyzetet (tetejét) késsel becsíkozunk és rátesszük az alapra, a széleit összenyomkodjuk, nehogy kiszaladjon a töltelék. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, felsorakoztatjuk a fornettiket, felvert tojással megkenjük a tetejüket, és kb. 30 percig sütjük közepes hőfokon. (Ha a teteje aranybarna, akkor ki lehet venni.)