Fóliában sült lazac spárgával - Recept
Itt egy isteni tavaszi különlegesség: a spárgával sült lazac! Próbáljuk ki, a végeredmény fantasztikus lesz!
Hozzávalók
- 4 szelet bőr nélküli lazac
- 45 dkg spárga
- 2,5 teáskanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- friss kapor vagy kakukkfű
- só, bors
Elkészítés
Készítsünk elő négy nagyobb alufóliadarabot, osszuk el rajtuk a megtisztított és a fás résztől megszabadított spárgákat, majd locsoljuk meg az összezúzott fokhagymával ízesített olívaolajjal és szórjuk meg egy kis sóval és borssal. A lazacot öblítsük le, csepegtessük le, helyezzük a spárgákra és ezt is locsoljuk meg az ízesített olívaolajjal és szórjuk meg sóval, borssal. Tegyünk minden halszeletre friss kaprot vagy kakukkfüvet, majd két szelet citromot. Ezt követően hajtsuk rá a fóliát, hogy befedje az egészet és kis csomagokat kapjunk. Helyezzük őket egy tepsibe, majd előmelegített sütőben 200 fokon 25-30 perc alatt süssük meg.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!