Fokhagymás zöldbab
A zöldbab elég megosztó zöldség, hiszen sokan imádják, de majdnem ugyanannyian utálják. Az utóbbi csoporthoz tartozókat az alábbi recepttel azonban könnyen átcsábíthatjuk a zöldbab rajongók közé.
Hozzávalók
- 1-1 csomag mirelit sárga és zöld hüvelyű bab
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, borsikafű, bazsalikom
- olaj
Elkészítés
A kétféle fagyasztott zöldbabot sós vízben megfőzzük. Olajon üvegesre pároljuk a megtisztított, kockákra vágott hagymát és a finomra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk az alaposan lecsöpögtetett zöldbabot, a morzsolt, szárított zöldfűszereket, és fedő alatt összepároljuk.
Sajtos burgonyapürével vagy párolt rizzsel fogyasztjuk, de húsok mellé, köretként is adhatjuk.
Ezt is ajánljuk: Az időbajnok desszert - "Hamar-gyorsan" süti - Katt ide!