Fokhagymás-májas kenyér - Házi finomság
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Az otthon, házilag elkészített kenyérnél nincs is finomabb. Ezt a kenyeret megspékeltük egy kis hagymával és májjal is, így akár egyéb hozzávalókat nem is igényel, már önmagában nagyon ízletes!
Hozzávalók:
- 30 g friss élesztő
- 300 g kenyérliszt
- 300 g Graham liszt
- 1 kávéskanál só
- 1 csapott teáskanál kristálycukor
- 100 g vaj
- 2 db tojás
- 150 ml víz
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 köteg aprított petrezselyemzöld
- 1 csapott mokkáskanálnyi majoránna
- 1 csapott mokkáskanálnyi törött bors
A töltelékhez:
- 2 evőkanál étolaj
- 250 g csirkemáj
A bekenéshez:
- 1 db tojássárgája
Elkészítés:
A tojásokat a vízzel elkeverve a kenyérsütőgép aljába öntjük. A kétféle lisztet összekeverjük és a gépet a tészta dagasztó-kelesztő programra állítjuk - kb. 120 perc. Ha lejárt a program, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, petrezselyemzöldet, majoránnát a tésztához. A csirkemájat forró olajon átpirítjuk, de nem sütjük készre. Jól lecsöpögtetjük és kihűtjük. Egy kenyérsütő formát vékonyan kikenünk olajjal, a megkelt tésztát kétfelé osztjuk, az edénybe belesimítjuk az egyik - kissé kinyújtott - tésztát, majd rárakjuk a csirkemájat, megsózzuk, megborsozzuk, rátesszük a tészta másik felét, körbenyomkodjuk. Ezután tojássárgájával lekenjük, majd langyos helyen 30 percen át kelesztjük. Előmelegített sütőben 180 fokon légkeverés nélkül készre sütjük kb. 30 perc alatt.
A kenyérszeleteket egy petrezselyemmel díszített tányéron tálaljuk.