A hekken túl: fish & chips - ahogyan az angolok csinálják

Ha Londonban jársz, ki ne hagyd a fish & chips kombót! Ha pedig itthon szeretnéd elkészíteni, mutatjuk, hogy csináld.
Fish & Chips
- 6-8 szelet tőkehal
- 4 nagy burgonya
- olaj a sütéshez
- 5 dkg liszt
- citrom
Panírtészta:
- 25 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk só
- 1/2 tk őrölt bors
- 1/2 tk hagyma nagyon apróra vágva
- 1 üveg sört (lehetőleg barna)
- 1 nagy tojás
Elkészítés:
Hámozzuk meg a krumplit, vágjuk fel és tegyük egy tál jeges vízbe, körülbelül 30 percre.
Keverjük össze a panírhoz az összes hozzávalót. A forró olajban kis adagokban süssük a krumlit, úgy 3 percig. Szedjük papírtörölközőre. Az 5 dkg lisztet szórjuk egy tálra, forgassuk meg benne a halakat, majd mártsuk a tésztába és dobjuk az olajba (egyszerre csak 2-3 szeletet). Ha a bundája szép színt kapott, a hal is jó már. Az előfőzött burgonyát a forró olajban újból süssük át, ezúttal adagonként 4 percig. Tálaljuk házi tatármártással, citrommal.
Tipp: Ha maradt a sörtésztából, keverj bele annyi lisztet (finomabb kukoricaliszttel), hogy formázható masszát kapj. Gyúrj belőle kis gombócokat és azt is üsd ki az olajban.
Még két halas recept a következő oldalon.
Fotó: chipindales.co
Oldalak

This is a modal window.