Finom házi ketchup - Recept
Mindig is kíváncsi voltál, hogyan készíthető el saját konyhádban a finom paradicsomos szósz? A recept nem bonyolult, kattints tovább és próbáld ki te is!
Hozzávalók
- 10 kg paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 50 dkg cukor
- 10 dkg só
- 1 evőkanál ecet
- 18 szem szegfűbors
- 13 szem szegfűszeg
- 1 teáskanál szerecsendió
- kevés fahéj
- 1 teáskanál nátrium-benzoát
Elkészítés
A paradicsomot és a hagymákat jól összefőzzük, majd passzírozzuk. Az ebből nyert levet a felére sűrítjük a cukor, a só, a szegfűbors, a szegfűszeg a fahéj és nem utolsó sorban a szerecsendió hozzáadásával. Érdemes sokáig főzni, hogy finom sűrű állagot kapjunk. Kitöltés előtt hozzáadjuk az ecetet és a nátrium-benzoát. A kapott szószt üvegekbe töltjük, szárazdunsztoljuk.
Ezt is ajánljuk: Egyszerű sajtmártás