Házi fahéjas tekercs: Pont olyan finom, mint amilyennek hangzik

Reggeltől az éjszaka közepéig bármikor tökéletes édesség ez a fahéjas tekercs. Csak arra figyelj, hogy ne fald be egyszerre az összeset.
Fahéjas tekercs - Hozzávalók:
A töltelékhez
- 4 teáskanál fahéj
- 125 g barna cukor
- 50 g kristálycukor
- 2 evőkanál olvasztott vaj
A tésztához
- 350 g finomliszt
- 2 evőkanál porcukor
- 1,5 teáskanál szódabikarbóna
- 0,5 teáskanál só
- 300 ml író (ha nincs kéznél, akkor tej és egy kis citromlé keveréke, az elkészítésnél, leírom, hogyan csináld)
- 100 g olvasztott vaj
A cukormázhoz
- 200 g porcukor
- egy kevés víz
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Mérd a fahéjat, a cukrot és a sót egy tálba, csorgasd hozzá az olvasztott vajat, majd az egészet jól keverd össze.
Szórd a lisztet, cukrot, sütőport, szódabikarbónát és a sót egy nagyobb tálba. Egy másik edényben keverd el a két evőkanál olvasztott vajat és az írót, vagyis mivel hazánkban nem nagyon lehet kapni, ezért annak helyettesítőjét. (Ehhez nem kell mást tenned, mint a tejben elkeverni 1 evőkanál citromlevet és várni két percet használat előtt.) Ezután adjuk hozzá a lisztet és keverd lágy tésztává. Borítsd egy enyhén lisztezett asztalra és addig gyúrd a tésztát, míg az sima nem lesz (kb. 2 perc).
Kézzel nyújtsd ki a tésztát, és formázz belőle egy nagyjából 25x30 cm nagyságú téglalapot. A kinyújtott tésztát kend át két evőkanál olvasztott vajjal, majd a széleken 1-cm-es szegélyt hagyva kend rá egyenletesen a fahéjas tölteléket.
A hosszabb oldalánál kezdve csavard fel a téglalapot úgy, hogy ne legyen túl szoros. Ha kész vagy, vágd a roládot egyenletes részekre és helyezd ezeket egy nagyobb tepsibe. 20-25 perc alatt süsd aranybarnára. A sütőből kivéve hagyd a tekercseket hűlni kicsit, majd a cukorból és vízből kevert mázat szépen csorgassuk rá. Várjunk egy kicsit, amíg megdermed a máz és már fogyaszthatjuk is.