Fahéjas-meggyes panelrétes
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
A liszt nélkül készülő sütik egyik legfinomabb példánya ez a búzadarás panelrétes. Ráadásul gyorsan elkészül és nagyon könnyű, kiadós ebédek után is simán lecsúszik.
Hozzávalók
- 4 lapos réteslap
- 3 tojás+ 1 a rétes tetejének megkenéséshez
- fél csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1,5 dl olaj
- 1 dl tejföl
- 1 üveg meggybefőtt
- 2 pohár kefir
- 2,5 kefires pohár cukor
- 3 kefires pohár búzadara
Elkészítés
Kiolajozzuk a tepsit és belefektetünk széthajtogatva két réteslapot. A búzadarát, cukrot, kefirt, olajat, fahéjat, vaníliás cukrot, sütőport és a 3 tojást jól összekeverjük, és a tepsiben lévő réteslapokra öntjük, egyenletesen kisimítjuk rajta. Megszórjuk a lecsöpögtetett meggyel és ráfektetjük a maradék két réteslapot. A tejfölt és a megmaradt 1 tojást összekeverjük és megkenjük vele a rétes tetejét. Magas hőfokon készre sütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Próbáld ki túrós rétest is!