Fahéjas fonott koszorú - Az ünnepi vacsora mellé
Ez a fahéjas fonott koszorú forró borleves mellé tökéletes édesség és a karácsonyi asztalon is gyönyörűen mutat. Egyszerű és nagyon finom, olvasd el a receptet és készítsd el otthon!
Hozzávalók
A tésztához
- 2 dl víz
- 20 g élesztő
- 1,5 tk akácméz
- 250 g búzaliszt
- 1 csipet só
A máz
- 30 g vaj
- 2 púpozott tk őrölt fahéj
- 4 púpozott tk porcukor
Elkészítés
Mérjünk ki egy tálba meleg vizet, oldjuk fel benne a mézet és morzsoljuk bele az élesztőt, majd keverjük össze. Egy nagyobb tálba elkeverjük a lisztet és egy csipet sót, majd hozzáöntjük az élesztős vizet és összedolgozzuk. Letakarva meleg helyre félretesszük és megkelesztjük kb. 30 perc alatt. Mikor megkelt a tészta kb. 2 mm vékony téglalap alakúra nyújtjuk. Ezután megolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a porcukrot és a fahéjat, az így kapott mázzal lekenjük a tésztát. A hosszabbik oldalától indulva feltekerjük a tésztát, majd a közepén hosszanti irányba kettévágjuk egy éles késsel. Fogjuk a két tésztát és egymást keresztezve (fonva), óvatosan egy kört formálunk. A két végénél kicsit összecsípjük, hogy megtartsa a formáját. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. Porcukorral tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!