Fahéjas csiga a szivárvány minden színében: Nem csak szép, finom is
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2017/cikkek/szivarvanyos_csiga_youtube_980x480.jpg?itok=OjLa_uQ_)
Annyira puha, hogy lehetetlen ellenállni neki.
Szivárványos fahéjas csiga
Hozzávalók:
A tésztához:
- 300 ml meleg víz
- 1 cs száraz élesztő
- 1 vaníliás sütemény keverék
- 280 g csésze liszt
- 2 ek színes tortadara
A töltelékhez:
- 6 ek vaj
- 2 tk fahéjas cukor
- 165 g barna cukor
- 2 ek színes tortadara
A mázhoz:
- 240 g porcukor
- 3 ek tej
Elkészítés:
Egy tálban a meleg, de nem forró vízhez adjuk az élesztőt és hagyjuk 5 percig. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütikeverékkel, majd hozzáöntjük az élesztős vizet. Megkeverjük, majd beleszórjuk a tortadarát is, és óvatosan tésztát gyúrunk belőle, ezután letakarva, egy órán át meleg helyen pihentetjük. A tésztát kilisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük a szobahőmérsékletű vajjal, ráhintjük a fahéjat és a cukrot, a végén pedig a tortadarát. A szélesebb végénél, alulról feltekerjük a tésztát, majd 4-5 centi darabokra vágjuk és a csigákat egymás mellé tepsibe fektetjük. Fóliával letakarva még fél órát meleg helyen hagyjuk, aztán levéve a fóliát róla, 15 perc alatt, 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. A mázhoz a tejet és a porcukrot simára keverjük, majd rácsorgatjuk a kész csigák tetejére.
Nézd meg, milyen pofonegyszerűen elkészíthetjük: