Fahéjas almás lepény

Ebben az időszakban az almás, de legfőképpen fahéjas ételeknek nagyon örül. A karácsony elképzelhetetlen ezek nélkül.
Hozzávalók
A tésztához
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 1 kocka margarin (250 g)
- 1 dl tejföl
- 2 dl tej
- 50 g élesztő
- 1 tojás sárgája
- csipet só
A töltelékhez
- 10 alma
- 1 mokkáskanál fahéj
- 4 evőkanál kristálycukor
- 2 ek. zsemlemorzsa
A kenéshez
- 1 tojás sárgája
Elkészítés
A tejet meglangyosítjuk, majd az élesztőt belemorzsoljuk, pici cukrot adunk hozzá, és várjuk, hogy felfusson. A lisztet, a margarinnal eldörzsöljük, majd az élesztős tejjel, csipet sóval, és a tojássárgájával jól összedolgozzuk. Konyharuhával letakarjuk, és 1 óráig pihentetjük.
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, majd rendesen kinyomkodjuk. Fahéjat, cukrot, zsemlemorzsát keverünk hozzá. A tészta felét, kinyújtjuk, a tepsibe tesszük, rátesszük az almás keveréket, majd a maradék tésztát is kinyújtjuk és befedjük vele a tölteléket. Felvert tojássárgájával megkenjük, villával megszurkáljuk, majd mehet az előmelegített sütőbe. 200 fokon kb. 30 percig sütjük.
Ezt is ajánljuk: Diós és mákos bejgli - Katt ide!
Fotó: two-taste-buds.blogspot.com