Fahéjas almamártás - Recept
A gyerekek imádni fogják, de nem csak családi körben lehet vele feldobni egy-egy ebédet, hanem akár vendégeknek is nyugodtan elkészíthető. Édeskés ízével, lehet húsokra is rakni színesítő elemként, de akár desszertnek is szuper.
Hozzávalók
- 6 db alma
- 1 diónyi vaj
- 1 ek liszt
- 1 dl tejföl
- só
- cukor
- őrölt fahéj
Elkészítés
Az almát meghámozzuk, kis cikkekre vágjuk és egy kevés vízzel, egy csipet sóval, egy kevés cukorral és fahéjjal néhány percig forraljuk. A forralási idő az alma fajtájától függ, de vigyázzunk, mert nem szabad szétfőnie. Végül a tejföllel elkevert liszttel besűrítjük, és melegen vagy hidegen tálaljuk.
Ha Te is szereted az almás ételeket, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a cikket másokkal is.