Extracsokis csokitorta - Mert megérdemeljük
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2017/cikkek/csokitorta_tasty.jpg?itok=o_8GOrnE)
Legyen szó egy különlegesebb alkalomról vagy csak egy nyugodt hétvégéről egy hatalmas adag, isteni finom csokitortának nem szabad ellenállni.
Klasszikus csokitorta - Hozzávalók
A tésztához:
- 6 tojás
- 250 g cukor
- 100 g liszt
- 50 g kakaó
- 150 g olvasztott vaj
A krémhez:
- 6 tojásfehérje
- 340 g porcukor
- 265 g olvasztott vaj
- 225 g olvasztott fekete csokoládé
- Csokoládé forgács a díszítéshez
Leírás:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, majd lisztezz ki 3 darab 20 cm-es kerek sütőformát. Habverővel keverd fehéredésig a tojásokat és a cukrot. Szitáld hozzá a lisztet és a kakaóport majd jó alaposan dolgozd össze. Végül mehet bele az olvasztott vaj is. Ha csomómentes, egyállagú krémet kaptál, három egyforma részre osztva öntsd a sütőformákba, majd tedd sütőbe 20-25 percre, tűpróbáig. Várj öt percet, majd vedd ki a tortalapokat a formákból és hagyd teljesen kihűlni.
Amíg a lapok hűlnek készítsd el a krémet. A tojásfehérjéket a cukorral tedd egy kisebb lábasba és alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett melegítsd, míg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ha ez megvan, habverővel verd kemény habbá és keverd bele az olvasztott csokoládét. Ezután mehet bele a vaj is, majd az egészet dolgozd lágy krémmé és egyenletesen rétegezd a három tésztalap közé úgy, hogy maradjon elég csokikrém a torta külsejére is. Végül a torta tetejét szórd meg a csokiforgáccsal és már el is készült a műremek!