Így egyél az étteremben, hogy ne nézzenek bunkónak
Ha éttermekről van szó, napjainkban szinte minden második hely egy-egy külföldi konyha specialitásait tálalja a vendégeik elé. Ezzel a rövid kalauzzal, most segítünk abban, hogy jobban kiismerd magadat a számodra nem megszokott ételek között.
Szójaszósz
A japánok szerint úgy illendő, hogy egyszerre csak kis mennyiséget öntesz a szójaszószból. Ne önts csordultig a tálat a mártással. Ha szükséges, akkor pedig egyszerűen csak töltsd fel újra.
Hamburger
Nagyon gyakran előfordul, hogy evés közben a burger belseje kiesik, így a kezed, a ruhád és minden, ami körülötted van piszkos lesz. Hogy elkerüld ezt a helyzetet, egyszerűen vágd a szendvicsedet 2 részre, hiszen így sokkal könnyebb akár fél kézzel tartani anélkül, hogy szétfolyna az egész.
Gyömbér
Vannak, akik szeretik a gyömbérdarabokat a sushijukra helyezni. Pedig valójában az ételek között kell enni a gyömbért. Segít felfrissíteni a szájüreget és fokozza az előző étel ízét.