Eszterházy torta - Ahogy a cukrászdában készítik

Ha egy igazán mutatós tortával szeretnénk kedveskedni például egy szülinapon, az Eszterházy torta kiváló választás! Diós-vaníliás íze miatt szinte biztos, hogy nem lövünk mellé, valóban mindenki kedvence lesz!
Hozzávalók
- 5 tojásfehérje
- 155 g cukor
- 125 g darált dió vagy mandula
- 50 g liszt
Krémhez
- 3 dl tej
- 120 cukor
- 4 tojássárgája
- 20 g vaníliás pudingpor
- 10 g vaníliás cukor
- 250 g vaj
Elkészítés
A tojásfehérjét és a cukrot kemény habbá verjük, majd a darált diót (mandulát) és a lisztet lassú keveréssel hozzáadjuk. A masszából 6 egyforma nagyságú lapot nyújtunk és előmelegített sütőben kb. 160 fokon külön-külön a lapokat készre sütjük. A pudingport, a tojások sárgájával, kevés tejjel, habverő segítségével csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk és hozzáadjuk az előzőleg kikevert pudinghoz. Visszatesszük a tűzre, besűrítjük, majd hozzákeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot. A krémet félretesszük, hagyjuk kihűlni és hűtőbe tesszük. Ezután a vajat habosra keverjük és a kihűlt krémet folyamatosan hozzáadjuk, majd ezzel a krémmel rétegesen megkenjünk a tésztalapokat és a torta külsejét, majd hűtőbe tesszük. Fél tojásfehérjét porcukorral simára keverünk és bevonjuk vele a torta tetejét. Vízgőz felett olvasztunk csokoládét, beletöltjük egy zacskóba, vágunk a sarkán egy lyukat és egyenletes vonalakat húzunk a torta tetejére. Egy pálcikával vagy fogvájóval fel és le csíkokat húzunk, mintázva az édesség tetejét. Végül a torta oldalát díszítsük darált dióval. Tálaljuk ízlés szerint tejszínhabbal.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!
Fotó: bylelush.blogspot.com
Oldalak
