Mennyei Eszterházy szelet - A legjobb választás egy vasárnap délutánhoz
Ha vasárnap, akkor sütizés. Legalábbis nálunk így szokás, a lazítás mellé imádunk lefőzni egy jó kávét, ahhoz pedig jár a finom édesség. A boldogság még nagyobb, ha a desszert házi készítésű, és krémes, mint az Eszterházy szelet. Mutathatjuk a receptet?
Hozzávalók
- 200 g finomliszt
- 8 tojás
- 120 g cukor
- 50 g darált dió
A krémhez
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 800 ml tej
- 5 csapott ek cukor
- 100 g darált dió
- 50 ml rum
- 200 g habtejszín
A mázhoz
- 2 tojásfehérje
- 120 g cukor
Elkészítés
A piskóta
Nyolc tojásfehérjét a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a sárgáját és további egy percig verjük. A finomlisztet és a diót összekeverjük, majd a felvert cukros tojáshoz adjuk. Masszává keverjük, majd hat, egyforma vastagságú piskótalapot sütünk, 180 fokon, 10 percig.
A krém és a máz
A vaníliás pudingport felfőzzük a cukros tejben, hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a diót, a rumot és a felvert tejszínhabot. A krémet a megsült piskótalapok közé egyenletesen elkenjük. A legfelső lapot bevonjuk a máz hozzávalóiból készített, keményre vert habbal. (Díszíthetjük csokoládéval.)
Még két süti receptért kattints a következő oldalra!