Eredeti isler recept, amihez foghatót a cukrászdában sem kapsz
Ez a csokis sütemény Bad Ischlben készítették el először.
Hozzávalók
- 50 g porcukor
- 100 g vaj
- 140 g búzaliszt
- 50 g finomra tört dió
- 0.5 kávéskanál fahéj
- töltés: ízlés szerint fekete ribizli, málna, szilva, vagy barack dzsem
- bevonat: 300 g étcsokoládé
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, valamint szilikonos sütőpapírral lefedünk egy sütőlemezt. Először a tésztát készítjük el. A diót nyújtófával minél jobban összetörjük, majd a tészta összes összetevőjét egy tálba tesszük, és egyneműre gyúrjuk. Amint összeáll, már jó is! A kész tésztát fóliázzuk be, és tegyük a hűtőbe, ahol 10 percen át pihentessük, majd nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagra. Egy kerek, kb. 75 mm átmérőjű kiszúróval szúrjuk ki az islereket, és tegyük őket sütőlemezre, végül süssük ki 5-10 perc alatt. Ügyeljünk, hogy szép világosak maradjanak a kisült korongok! Ha kisültek, és teljesen kihűltek a korongok, töltsük össze őket a dzsemmel - ha szükséges keverjük habverővel simára a dzsemet töltés előtt, majd egy napig hagyjuk állni a betöltött islereket. Egy nap elteltével a bevonás következik. A csokoládét, vízgőzön olvasszuk fel. Az islereket mártsuk bele az olvasztott csokoládéba, majd jól lecsurgatva tegyük vissza őket a szilikonos papírra, míg meg nem köt rajtuk a csokoládé. Ügyeljünk arra, hogy a csokoládébevonat minél vékonyabb legyen. A kész islerek, a csokoládé megkötése után fogyaszthatók.
Egy mennyei habrolóval és gluténmentes somlóival is megkínálhatunk? Akkor kattints a következő oldalra!