Francia krémes házilag: sokkal finomabb, mint a cukrászdai verzió!

Még a cukrászdai verziót is lepipálja!

Francia krémes

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 1 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • csipet só

A krémhez:

  • 15 dkg porcukor
  • 8 dl víz
  • 5 dkg cukor
  • 5 tojásfehérje
  • 3 dl habtejszín
  • 3 cs vaníliás pudingpor
  • 2 cs habfixáló

A mázhoz:

  • 20 dkg cukor
  • 8 dkg vaj
  • 5 ek tej
  • 1 ek kávé

Elkészítés:

Egy nagy tálban összekeverjük a tésztaalap hozzávalóit, alaposan összegyúrjuk, majd körülbelül 40 percig hűtőben pihentetjük. Ezt követően kétfelé vágjuk a tésztát, és egyenként kinyújtjuk kb. 30x25 centiméteres lapokra, majd 220 fokon 12 perc alatt megsütjük őket. A krémhez egy edényben a víz háromnegyedét és a cukor harmadát feltesszük forrni, a három tasak pudingport pedig a maradék vízzel csomómentesre keverjük. Amikor a cukros víz már forr, hozzáadjuk a pudingot és sűrűre főzzük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorra és óvatosan a kész pudinghoz keverjük. A krémet az egyik tésztaalapra kenjük, hagyjuk kihűlni, közben pedig elkészítjük a mázat és felverjük a tejszínt. A mázhoz a kávét feloldjuk a tejben, hozzáadjuk a cukrot, és alacsony lángon addig kevergetjük, amíg a cukor fel nem olvad. Ha elkezd sűrűsödni, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a vajat. A felvert tejszínhabréteget a vaníliás masszára simítjuk, erre jöhet a másik tésztaalap, végül pedig a máz. A süteményt hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

További két sütemény receptjéért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
A termálvizeknek számos kedvező hatása van a szervezetünk egészére. Ezek a jótékony hatások részben a betegségek megelőzésében játszanak szerepet, részben a már meglévő egészségügyi problémák...
Sztárok
Nem akármire lettek figyelmesek a brit királyi család szemfüles rajongói, amikor górcső alá vették Harry herceg és Meghan Markle idei karácsonyi üdvözlőlapján.
Sztárok
Jenilee Harrison egykor igézően szép, bájos nő volt, sajnos azonban nem tudott megbarátkozni az idő múlásával, ezért drasztikus beavatkozások mellett döntött.
Christmas
A többség inkább előre megveszi a húst karácsonyra, ami abszolút nem baj, de időben kell kivenni a fagyasztóból.
Fashion&Beauty
Bár a hétköznap hordott ruháinkat szinte mindennap mossuk, a télikabátunk tisztítása gyakran háttérbe szorul, holott a megfelelő módszerrel nemcsak a kabát élettartamát hosszabbíthatjuk meg, hanem a...
Home&Design
Bár sokáig a kertészek egyik kedvence volt, mára kiderült, hogy több problémát okoz, mint amennyi előnnyel jár. Inváziós tulajdonságai és mérgező hatása miatt érdemes kétszer is átgondolni, hogy...