Nincs jobb egy örök klasszikusnál: Íme az eredeti bácskai rizses hús receptje
Egy filléres, mégis ízletes étel.
Rizses hús
Hozzávalók:
- 1 kg sertéslapocka
- 400 g rizs
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 db paradicsom
- 4 db paprika
- 2 fej hagyma
- 2 ek zsír
- 2 ek fűszerpaprika
- só, bors
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát és az összetört fokhagymát megpirítjuk a zsiradékon, majd hozzáadjuk a felkockázott húst is. Amikor a lapocka már kezd kifehéredni, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, valamint a tűzről lehúzva elkeverjük benne a fűszerpaprikát is. A tűzre visszatéve beletesszük az apró kockákra vágott paradicsomot is, majd ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, és lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús már puha, felöntjük az egészet vízzel, és beletesszük a rizst is. Hagyjuk összefőzni a hozzávalókat, amikor pedig a rizs már puha, el is készültünk az étellel.