Erdélyi túrósderelye - Recept

Ezzel az ízletes fogással biztosan mindenkit elvarázsolunk az ebédlőasztalnál. Kötényt fel és már készülhet is!
Hozzávalók
- 1 kg főtt burgonya
- 500 g liszt
- 600 g túró
- 250 g porcukor
- 200 g zsír
- 200 g zsemlemorzsa
- 100 g mazsola
- 6 db tojás
- 1 db citrom
- só
- vaníliás cukor
Elkészítés
A főtt meleg burgonyát áttörjük, 3 db tojással, liszttel, kevés sóval összegyúrjuk és félretesszük. Közben túrótölteléket készítünk. A túrót szitán áttörjük, 3 tojást, porcukrot, reszelt citromhéjat, mazsolát adunk hozzá és jól összekeverjük. A tésztát lisztezett deszkán kisujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, háromszög alakú formákra vágjuk. Egyenletesen elosztjuk rajtuk a túrótölteléket, tojásfehérjével megkenjük a tészta szélét, majd visszahajtjuk. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük, tésztaszűrőn lecsepegtetjük, és a zsíron aranysárgára pirított zsemlemorzsába forgatjuk. Vaníliás cukorral meghintve, melegen tálaljuk.
Ha te is szereted a túrós ételeket, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Mákos guba - Recept