Erdei gombás tészta - Nem csak ínyenceknek
A gombaételek szerelmeseinek ajánljuk következő receptünket. Nagyon finom, hamar elkészül és nem is kell hozzá sok minden. Íme!
Hozzávalók
- 40 dkg erdei gomba (vagy csiperke)
- 40 dkg tészta (tagliatelle)
- 2 dl főzőtejszín
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek vaj
- olívaolaj
- bors
Elkészítés
A hagymát tisztítsuk meg, aprítsuk fel és olajon pirítsuk meg. Ekkor öntsünk rá nagyjából 2 dl vizet és főzzük össze. Ha ez megtörtént, adjuk hozzá a borsot, a vajat és a megtisztított, felszeletelt gombát. 8-10 perc alatt főzzük meg, majd öntsük hozzá a tejszínt. Ha felforrt, tegyük bele a korábban enyhén sós vízben megfőzött tésztát. Keverjük el, majd vegyük le a tűzről és máris tálalhatjuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!