Epres-mascarponés leveles kocka
Hiába reggelizünk, ebédelünk és vacsorázunk rendszeresen, néha azért megéhezünk két étkezés között is. Ilyenkor főleg valami könnyed nasi esik a legjobban. Az epres-mascarponés leveles kocka remek éhségűző és kielégíti az ízlelőbimbóinkat.
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 25 dkg mascarpone
- 1 dl habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- porcukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 40 dkg eper
Elkészítés
A leveles tésztát vágjuk fel kockákra, majd a tészta szélétől körülbelül egy centire vágjunk beléjük körbe egy sávot. Tegyük őket egy sütőpapírral bevont tepsibe, majd szurkáljuk meg a tésztákat villával. Süssük addig, amíg meg nem pirulnak. Közben a mascarponét keverjük krémesre a porcukorral, a vaníliás cukorral, a tejszínnel és a citrom levével és héjával. Ha kész a tészta, vegyük ki, és a teljesen kihűlt kockákra kenjük rá a mascarponés mártást. Darabokra vágott eperrel a tetején tálaljuk.
Kóstold meg a málnás-mentás mascarpone krémet is!