Epres-csokoládés Pavlova torta - Recept

Nem könnyű elkészíteni, de megéri, mert isteni finom az epres-csokis Pavlova torta. Süsd ki ezt az extravagáns verziót, hogy aztán begyűjthesd a családtagok elismerését!
Hozzávalók
- 3 tojásfehérje
- 20 dkg kristálycukor
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- fél teáskanál ecet
- csipet só
- eper
- csokoládés tortabevonó
A krémhez
- 15 dkg mascarpone
- 2-3 evőkanál tejföl
- porcukor ízlés szerint
- 2 csomag vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
Elkészítés
A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, habosodni, kanalanként, állandó keverés mellett hozzáadjuk a kristálycukrot. Mikor már eléggé kemény a hab, akkor csepegtetjük bele először az ecetet, majd hozzáadjuk a keményítőt is. 1-2 percig még tovább keverjük.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral vagy szilikonlappal, majd ízlés szerint rákanalazzuk a keményre vert habot. A Tetejét a kanállal kicsit megütögetjük, hogy kis kráterek keletkezzenek a hab tetején, ezekbe tesszük majd a krémet.
Előmelegített sütőben körülbelül 130-140 fokon 55-60 percig szárítjuk. Ezután a sütőt kikapcsoljuk és 30 percig a sütőben tartjuk még. Végül kinyitjuk a sütőajtót és hagyjuk kihűlni. Mikor már langyos a torta, akkor kivesszük a sütőből, hogy a szabad levegőn hűljön ki teljesen. A mascarponét a tejföllel simára keverjük, (ebből készül a krém - a szerk.), majd az ízlés szerint adagoljuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. Jó habosra keverjük, majd a teljesen kihűlt habcsók tetején lévő kis kráterekbe kanalazzuk.
Az epret megmossuk és lecsepegtetjük, majd félbevágjuk, ezután a krém tetejére pakoljuk. A csokoládét gőzfürdő fölött felolvasztjuk, majd az eper tetejére csorgatjuk. Pár percet várjunk, míg a csokoládé megdermed.
Ha te is szívesen kísérletezel a konyhában, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!
Fotó: tastespotting.com
Oldalak
