Igazi desszert álom - Epres piskótatekercs
Ha szereted az epret, mostantól ez lesz a kedvenced.
Epres piskótatekercs - Hozzávalók:
A töltelékhez:
- 500 g eper
- 2 ek cukor
A piskótához:
- 5 db tojás
- 100 g cukor
- 100 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk vaniliáscukor
Elkészítés:
Mosd meg az epret, és távolítsd el róla a leveleket, szárakat. Vágd vékony szeletekre, szórj rá 2 evőkanál cukrot, és hagyd ázni, ameddig a piskótát készíted. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és helyezz el egy sütőpapírt a tepsiben. Verd habosra a tojásokat és a cukrot egy tálban. Add hozzá a liszt egyharmadát és gyengéden kavard össze, amíg tészta állagot nem kapsz. Lassan keverd hozzá a maradék lisztet, sütőport és vaníliás cukrot. Ezután nyújtsd szét egyenletesen a tésztát, és tedd bele a tepsibe. Körülbelül 12-14 percig süsd a sütőben, majd hagyd hűlni pár percig. Öntsd rá, és oszd el az epret, majd a rövidebb oldalról felfelé fordítva, óvatosan tekerd fel a piskótát. Tedd 2-3 órára a hűtőbe, vágd egyenlő darabokra, és már fogyaszthatod is a finom édességet.