Eper-málnalekvár recept - Tartósítószer nélküli finomság

A nyár a lekvárkészítés időszaka. Majdnemhogy bármilyen gyümölcsből készíthetünk lekvárt, de mi most az eper-málna kombináció mellett voksoltunk.

Hozzávalók

  • 1,2 kg eper
  • 0,6 kg málna
  • 0,5 kg nádcukor

Elkészítése

Az epret vágjuk kis kockákra, majd tegyük egy nagy lábasba. Adjuk hozzá a málnát és a nádcukrot, majd keverjük össze. Állandó kevergetés mellett forraljuk (lassú lángon) majd forrás után még három percig főzzük. Utána töltsük csírátlanított befőttes üvegekbe és azonnal zárjuk le. Fordítsuk fejre öt percre és már mehet is az éléskamránkba.

Ezt is ajánljuk: Vaníliás őszibarack lekvár

Fotó: onsecrethunt.com

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Lifestyle
Ez nem egy újabb "csodadiéta" vagy gyors megoldás, hanem egy életmód, amely egyszerre egészséges és élvezetes.
Utazás
A hajóroncsot még 2013-ban találták meg Kenya partjainál, most viszont egyre inkább úgy tűnik, hogy a jármű Vasco da Gama utolsó felfedezőútjához köthető.
Sztárok
Ciki pillanatoknak lehettek tanúi a nézők a Legyen Ön is milliomos! című kvízműsor keddi adásában.
Sztárok
A királyi családnak több száz éves karácsonyi hagyományai vannak, de ez korántsem jelenti azt, hogy a família tagjai feltétlenül kedvelik ezeket – Katalin például az egyik szokást legszívesebben...
Lifestyle
Rendkívül fontos óvintézkedésre figyelmeztet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-hez eljuttatott friss közleményében.
Lifestyle
Eddig "csak" az ellátási nehézségek okoztak fejtörést az árutőzsdéknek, ám most, hogy Donald Trump visszatér a Fehér Házba, újabb tényező okozhat fennakadást a már amúgy is gyengélkedő nemzetközi...