Egyszerű és villámgyors kuglóf – ez sem hiányozhat a húsvéti asztalról
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2017/cikkek/kuglof_123rf_980x480_0.jpg?itok=zBZ7fAKW)
Puha, omlós és nagyon finom.
Mazsolás kuglóf
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 3 tojás
- 1 vaníliás cukor
- 1 sütőpor
- reszelt citromhéj ízlés szerint
- 1 marék mazsola
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, ezután hozzáadjuk a tojásokat is. Belehintjük a reszelt citromhéjat, majd a sütőporral elkevert lisztet is beleszitáljuk. Ha alaposan kikevertük a masszát, beleforgatjuk a mazsolát is. A tésztát vajjal kikent formába öntjük és 160-170 fokra előmelegített sütőben szűk egy óra alatt megsütjük. Érdemes tűpróbát végezni, hogy ellenőrizhessük, nem maradt-e nyers a közepe. Ha kivettük a sütőből, hagyjuk 10-20 percig pihenni, majd sütőrácsra borítva megvárjuk, amíg kihűl. Ekkor már szeletelhetjük is, és lekvárral, porcukorral meghintve vagy akár minden nélkül is kínálhatjuk.