Egyszerű tejfölös krumplileves recept

A magyar konyha rajongóinak ma egy nagyon ízletes levesrecepttel készültünk: tejfölös krumplileves.
Hozzávalók
- 50 dkg burgonya
- 1 tk só
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
- fél leveskocka
- 2 ek liszt
- 3 ek étolaj
- 1 kk pirospaprika
- 3 dl tejföl
Elkészítés
A krumplikat megmossuk, meghámozzuk és felkockázzuk, majd egy fazékban feltesszük főni. Sózzuk, borsozzuk, belezúzzuk a fokhagymát és beledobjuk a leveskockát is. Amikor már majdnem puha a krumpli, akkor az olajon megpirítjuk a lisztet, lehúzzuk a tűzről és kevéske vízzel - kb. 0,5 dl - hígítjuk, folyamatos kavargatás mellett, majd mehet bele a pirospaprika, végül a tejföl. A meleg levesből merünk bele pár kanállal, jól elkeverjük - nehogy becsomósodjon - és a levest kavargatva, beleöntjük, majd hagyjuk felforrni.
Ezt is ajánljuk: Frankfurti leves - Katt ide!
Fotó: cooklinaris.blogspot.com
Oldalak
