Patisszonkrémleves: Egy egyszerű, de nagyszerű első fogás

Pillanatok alatt összedobhatod.
Patisszonkrémleves
Hozzávalók:
- 2 kisebb patisszon
- 2 közepes krumpli
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- őrölt szerecsendió ízlés szerint
- olaj
Elkészítés:
A megtisztított és feldarabolt zöldségeket olajon kissé megfuttatjuk, majd felengedjük ízlés szerinti vízzel. Ha egy kicsit hígabb levest szeretnénk, akkor több, ha tartalmasabb, sűrűt, akkor kevesebb vizet használunk. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, valamint az őrölt szerecsendiót, és ha már puhák a zöldségek, összeturmixoljuk. Ízlés szerint krémesíthetjük tejszínnel, de tejfölt is adhatunk hozzá. Sajtos pirítóskockákkak kínáljuk.