A legegyszerűbb macaron recept - Ezt próbáld ki először
Ha sikerült végigkóstolnod az ország legjobb francia desszertjeit a tegnapi macaron-napon, és kedvet kaptál az otthoni elkészítésükhöz, akkor ez a recept neked is tetszeni fog. Ez a legegyszerűbb elkészítési módja a falatnyi kis édességeknek.
Hozzávalók
- 3 tojás fehérje
- 5 dkg kristálycukor
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg darált mandula
Elkészítés
Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit, majd verjük habosra a tojásfehérjét, adjuk hozzá a kristálycukrot és verjük még tovább, míg puha habot nem kapunk. Egy másik edénybe szórjuk a porcukrot és a darált mandulát, majd adjuk hozzá a felvert tojásfehérjéhez és keverjük össze őket. Vegyünk a kezünkbe egy műanyag zacskót, töltsük bele a keveréket, vágjuk ki a csücskét és az elkészített sütőpapírra nyomjunk ki nagyjából 4 centiméter átmérőjű kis korongokat. Körülbelül egy óráig hagyjuk állni szobahőmérsékleten, hadd szilárduljanak meg, majd tegyük sütőbe és 140 fokon süssük 10 percig. Ezt követően vegyük ki a sütőből a korongokat és töltsük meg valamilyen krémmel, esetleg lekvárral.
Ha Te is szereted a macaront, nyomj egy lájkot a cikkre vagy oszd meg másokkal is!