Pofonegyszerű gluténmentes pizzatészta recept, aminek lehetetlen ellenállni
Akkor sem kell lemondanod a finom falatokról, ha gluténérzékeny vagy!
Pizzatészta rizslisztből
Hozzávalók:
- 25 dkg rizsliszt
- 2 dl langyos víz
- 4 g porélesztő
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek só
- 1 ek cukor
Elkészítés:
A rizslisztet elkeverjük a sóval, a cukorral és a porélesztővel, ráöntjük a langyos vizet, és alaposan összedolgozzuk. Amikor kezd lágy tésztává összeállni, hozzáöntjük az olívaolajat, majd tovább gyúrjuk a tésztát, amíg egy homogén, ruganyos masszát nem kapunk. Enyhén olajozott sütőpapírra tesszük a kör alakúra nyújtott pizzatésztát, a széleit pedig visszahajtjuk, hogy pereme legyen. Ezután körülbelül 30 percig állni hagyjuk, aztán jöhet rá ízlés szerint a feltét: paradicsomszósz, sonka, kukorica, sajt…minden, mi szem szájnak ingere. Ha minden kedvünkre valót rápakoltunk, 175-180 fokos előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.