Pofonegyszerű csokoládétorta sütés nélkül – 5 perc, és már kész is!

Tojás- és tejmentes sütemény, amit imádni fogsz, ha kevés időd van, de mégis valami édesre vágysz!
Csokoládétorta sütés nélkül
Hozzávalók:
- 220 g liszt
- 85 g cukrozatlan kakaópor
- 150 g cukor
- 3 tk sütőpor
- 130 g olaj vagy olvasztott vaj
- 550 g meleg víz
Elkészítés:
A lisztet, a kakaóport és a sütőport szitáljuk át, majd adjuk hozzá a cukrot is. Alaposan keverjük össze a száraz hozzávalókat, és öntsük bele a kimért olajat vagy az olvasztott vajat, végül pedig a meleg vizet. Egy kézi habverő segítségével keverjük addig, amíg csomómentes, krémes állagot nem kapunk. Öntsük a tésztát egy olyan hőálló edénybe, ami mikrózható, és béleljük ki az edény alját egy sütőpapírral – egy kisebb jénai tál tökéletesen megfelel erre a célra. Helyezzük a süteményt a mikróba, és körülbelül öt perc alatt süssük készre. A sütési idő változhat a mikrohullámú sütő teljesítményétől, valamint a használt edény méretétől és anyagától függően. A torta tésztája akkor készült el, ha egy fogpiszkálót a közepébe szúrva az könnyedén kijön anélkül, hogy a tészta ráragadt volna. Pihentessük és hagyjuk kihűlni a tésztát legalább 5 percig, majd egy spatula segítségével szedjük ki a tálból. A piskóta tetejét borítsuk olvasztott csokoládéval, vagy ízlés szerint bármilyen krémmel, és már el is készült a pár perces, mennyei csokoládétorta!
További két sütés nélküli édességért lapozz!
Oldalak

This is a modal window.