Egészséges szezámos csirkemell - Egyszerűbb és finomabb, mint gondolnád!

Ha szeretjük a keleti ízvilágot, a következő receptben sem fogunk csalódni! Eláruljuk, hogyan kell elkészíteni a szezámmagos csirkét!
Hozzávalók
- 1 kg kicsontozott csirkemell
- 3 ek liszt
- 2 ek pirított szezámolaj
- 1 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek szójaszósz
- 1 ek barna cukor
- 1 ek fehér ecet
- fél csésze csirkehúsleves
- 2-3 ek pirított szezámmag
- só, bors
Elkészítés
Egy tálban keverjük el a csirkehúslevest, a barna cukrot, egy evőkanál szezámolajat, a zúzott fokhagymát, a szójaszószt és az ecetet. A húst kockázzuk fel, szórjuk be sóval, borssal és liszttel, majd az olívaolajjal és egy kanál szezámolajjal együtt tegyük egy tűzálló tálba. Főzzük addig, amíg barna nem lesz a hús mindegyik oldala. Ekkor öntsük rá a húsleveses elegyet, majd tegyük az egészet sütőbe. 20 perc múlva vegyük ki, szórjuk meg a szezámmaggal és rizzsel tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!