Egészséges és finom - Töltött tök

A töltött tök kiváló vegetáriánus étel, kis módosítással pedig a húsos változata is könnyen elkészíthető.
Hozzávalók:
- 70 dkg zsenge tök
- 2 ek. olaj
- 1 vöröshagyma (felvágva)
- 20 dkg főtt kukorica
- 1/2 csésze darált sajt
- 1 csésze vágott dió
- só
- kapor
- ízlés szerint fűszerek
Elkészítés:
A tököt hosszában vágjuk félbe. Távolítsuk el a belsejét, majd szedjük ki belőle a magokat. A belsőséget olajon puhára sütjük, majd a többi hozzávalót is belekeverjük. Miután elkészült a tölteléknek való, tegyük a tök-teknőkbe. Alufóliával csavarjuk körbe a tököket, és tepsiben süssük meg. A forró sütőben háromnegyed óra sütés általában elég. Akik nem akarnak feltétlenül vegetáriánus ételt készíteni, azok darálthúsos, bolognai töltelékkel is bátran megpróbálkozhatnak. Köretként petrezselymes burgonya jöhet számításba.
Forrón gőzölve tálaljuk!