Egérke - Egy igazán vicces süti

Ha unjuk már a megszokott aprósüteményeket, akkor itt egy remek és vicces sütemény, az egérke, mely ugyan hasonlít a hagyományos kókuszgolyóra, mégis kicsit fel van turbózva.
Hozzávalók
- fél kg édes natúr vagy vaníliás vajaskeksz
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg puha vaj
- 2-3 evőkanál rum
- 2-3 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál baracklekvár
- kókuszreszelék
- fehér és rózsaszín cukorgyöngy
- kólás gumicukorszálak vagy barna marcipán
- macskanyelv csoki vagy csokitallér
Elkészítés
A kekszet apró darabokra daráljuk vagy törjük, majd ráöntjük a rumot és összekeverjük a vajjal, a kakaóporral, a lekvárral és a porcukorral. Egy gyurmaszerű formázható masszát kell kapnunk. A tésztából először kis golyókat gyúrunk, majd cseppformájúra alakítjuk. Megforgatjuk kókuszreszelékben, a cukorgyöngyökből szemeket és orrot készítünk, a csokitallérból vagy macskanyelvből fület szúrunk beléjük. Majd rakunk nekik farkincát is barna marcipánból vagy kólás gumicukorból.
Aranyos nassolnivaló főleg kisebbeknek! Ha pedig rajongsz az apró falatkákért, kóstold meg a libanoni aprósütemény receptünket is!
Fotó: maronicukraszda.hu
Oldalak
