Dubarry leves - ha tartalmasra vágysz, de nincs sok időd főzni
Különleges és egyben egészséges étel a sietős hétköznapokra.
Dubarry leves
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 2 db burgonya
- 1 db leveskocka
- 3 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csomag levesgyöngy
- só, bors
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, majd megtisztítjuk a burgonyát, szeletekre vágjuk, és felaprítjuk a petrezselymet is. Körülbelül másfél liter vízben puhára főzzük leveskockával a karfiolt és a krumplit. Amikor a karfiol már puha, de még enyhén roppanós, összeturmixoljuk a zöldségeket a tejföllel és a liszttel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselymet is, majd forralunk még egyet az egészen. Forrón, levesgyönggyel tálaljuk.