Diótorta - Mindig nagyszerű választás

A diótorta egy remek édesség, melynek elkészítése kissé bonyolult, de igazén megéri elkészíteni. A családi ebédek nagy kedvence, és remek befejezése lehet.
Hozzávalók
A lapokhoz:
- 7 egész tojás
- 10 dkg cukor
- 7 kanál darált dió
- 4 kanál morzsa
A krémhez:
- 20 dkg vaj
- 2 dl tej
- 8 kanál darált dió
- 1 tojássárgája
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
Az tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Mikor már megáll benne a kanál, óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját is. Beletesszük a darált diót és a morzsát is. Csomómentesen elkeverjük és egy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a masszát. Kb. 25 percig süssük 180 fokos sütőben. Ha kihűlt, egy éles késsel 3 lapot vágunk belőle. Egy dl vizet felmelegítünk, beleteszünk 1 evőkanál cukrot és ezzel meglocsoljuk a lapokat. A diót, a cukrot, a tejet, a vaníliás cukrot és a tojás sárgákat elkeverjük, majd alacsony lángon főzzük. Ha már pudingos állaga van, levesszük és beletesszük a vajat. Keverjük simára, és várjuk meg amíg kihűl. Ezután kenjük meg vele a lapokat. Osszuk szét úgy, hogy belülre és a tetejére is egyaránt jusson. Egy késsel simogassuk el rajta a krémet.
Dióval díszítsük. Tegyük hűtőbe egy órára, hogy jól összeérjen, és már tálalhatjuk is.