Diós marcipánérmék

A dió nem csupán finom, de még egészséges is, hiszen többek közt nincs benne koleszterin. Épp ezért készítsünk belőle ízletes sütiket, és lepjük meg vele a szeretteinket.
Hozzávalók
A tésztához
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 350 g búzaliszt
- 1 késhegynyi sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 150 ml hideg habtejszín
- 20 g sütőmargarin
A díszítéshez
- kb. 120 g kandiscukor
- kb. 250 g félbevágott dió
Elkészítés
A tepsit (30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük ki. A marcipánt nagyon apró darabokra vágjuk. A sütőt előmelegítjük.
A lisztet sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a marcipán kivételével, és konyhai robotgéppel kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Végül a marcipánt is hozzágyúrjuk. A masszát három részre osztjuk, és hengerré formázzuk. A hengereket a kandírozott cukorban megforgatjuk és legalább 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. A hengert fél cm vastag szeletekre vágjuk, és a tepsibe fektetjük. Minden szeletre egy dióbelet helyezünk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és megsütjük. 200 fokos sütőben kb. 12 percig sütjük.
Ezt is ajánljuk: Gyümölcskenyér - Katt ide!
Fotó: hosuronline.com