Diétás, de finom - Brokkolis penne
Íme egy újabb recept a fogyni akaróknak. Alacsony kalóriatartalmú, de hosszú ideig nem leszünk éhesek utána. Ha fogyókúráról van szó, de mellette keményen edzünk, akkor sem kell megijednünk a tésztától. A lényeg, hogy olyan tésztát válasszunk, amiben nincs tojás.
Hozzávalók:
- 20 dkg füstölt, főtt sonka
- 70 dkg brokkoli
- 2 fej lilahagyma
- 5 dkg reszelt parmezán
- 15 dkg trappista sajt
- 1 késhegynyi só
- 1 evőkanál szárított szerecsendió-virág
- 30 dkg penne
- 2 dl tej
- 1,5 dl tejszín
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és szórjuk bele a csíkokra vágott soknát, majd 6-7 percig pirítsuk meg a sütőben.
A megmosott brokkolit szedjük rózsáira és a vastag részeket távolítsuk el, majd vágjuk kis falatnyi darabokra.
Forraljunk fel két fazék vizet. Az egyikbe tegyünk egy csipet sót, majd forrás után tegyük bele a tésztát és főzzük készre. A másikba dobjuk bele a szárított szerecsenvirágot, forrás után tegyük bele a brokkolit és főzzük puhára (kb. 8-10 perc, ne főzzük szét!). Miután elkészültek, mindkettőt szűrjük le. A tészta vizét őrizzük meg a mártás higításához.
A felkarikázott lilahagymát tegyük egy serpenyőbe, öntsük rá a tejszínt és a tejet, majd két merőkanálnyit a tészta főzővizéből. A serpenyőt fedjük le és takaréklángon kb. 7 percig pároljuk meg a hagymát. Ha elkészült, szórjuk rá a ropogós sonkacsíkokat, és a lereszelt trappista és parmezán felét. Ezeket kevergetés mellett addig főzzük takaréklángon, amíg a sajtok fel nem olvadnak. Borsozzuk, sózzuk, majd adjuk hozzá a brokkolit és a pennét. 1-2 perc főzés után, amikor minden kellően felmelegedett, rakjuk rá a sajtok másik felét!