Töltött cukkini – húsos, mégis könnyed fogás a tikkasztó melegben
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2017/cikkek/toltott_cukkini_123rf_980x480.jpg?itok=WancHxuz)
Ne felejtsd el sajttal megszórni!
Töltött cukkini
Hozzávalók:
- 2 nagyobb cukkini
- 25 dkg darált sertéshús
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 kk pirospaprika
- 1 dl tejszín
- 1 tojás
- friss petrezselyemzöld
- olaj
- só
- bors
- 15 dkg reszelt sajt
Képünk illusztráció
Elkészítés:
A megmosott cukkiniket félbevágjuk, kivájjuk a belsejét és félretesszük. A töltelékhez a hagymát olajban üvegesre pároljuk, a tűzről levéve belekanalazzuk a pirospaprikát, majd hozzáadjuk a darált húst és egy kissé átpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük a cukkini kivájt belsejét és a finomra aprított, friss petrezselyemzöldet. Ha a hús megpuhult, mehet bele a tejszín és a tojás. A tölteléket alaposan összekeverjük, majd megtöltjük az előkészített cukkinicsónakokba. A töltelék tetejére reszelt sajtot szórunk és forró, 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
További cukkinis receptekért lapozz a következő oldalra!
Fotók: 123rf.com
Oldalak
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/images/gettyimages-annehathaway-divat-video-trendek-crop.jpg)
This is a modal window.