A tökéletes ebéd: Darált húsos lasagnetekercsek paradicsomszósszal

Feltekerve még ez a zseniális főétel is finomabb. Próbáld ki és ámulj!
Darált húsos lasagnetekercsek - Hozzávalók
- lasagne tészta
- 25 dkg darált hús
- 1 kisebb hagyma
- só, bors
- 1 kávéskanál főzőolaj
- 45 dkg mirelit spenót
- 35 dkg Ricotta sajt
- 15 dkg túró
- parmezán sajt
- 22,5 dkg konzerv paradicsom
- 6 dl paradicsomlé
- ¼ kávéskanál szárított kakukkfű
Lasagne tekercsek
Elkészítés
Enyhén sós, forró vízben főzzük meg a lasagnét egy kávéskanál főzőolajjal. Ha kész, csepegtessük le, majd fektessük olajozott zsírpapírra. A lasagnét vágjuk hosszában ketté. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Apróra vágott hagymán egy közepes serpenyőben pirítsuk meg a darált húst. A spenótot keverjük el a sajttal, a túróval és az ízesítőkkel majd adjuk hozzá az elkészült hagymás darált húst. A keverékkel vonjuk be a lasagne darabokat és egyenként tekerjük fel a tésztákat. A szószhoz a konzerv paradicsomot levével együtt turmixoljuk át robotgéppel. Keverjük össze a paradicsomlével, a kakukkfűvel, egy kevés sóval és borssal. Végül öntsük a lasagnés tálra és takarjuk le fóliával. Süssük kb. 15 percig. Tálalás előtt szórjuk meg parmezán sajttal.