Currys kaszinótojás

Ebben az ételben az a nagyszerű, hogy a saját ízlésedhez igazíthatod. Ha nem szereted az erős ízeket, csak ½ teáskanál curry-port használj, ha viszont igazán erősre vágysz, akár kétszer-háromszor annyit is tehetsz bele – a lényeg, hogy a curry-por friss legyen. Ha nagyobb társaságnak készíted, nyugodtan duplázd meg a hozzávalókat.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - ¼ csésze majonéz
- 1 teáskanál dijoni mustár
- ½ teáskanál (vagy több) curry-por
- ½ teáskanál citromlé
- ½ teáskanál apróra vágott snidling, és még egy kicsi a díszítéshez
- 1 csipet cayenne bors
- só és bors ízlés szerint
- pirospaprika a díszítéshez
Elkészítés
Tegyük egy lábasba a tojásokat annyi hideg vízzel, hogy bőven ellepje őket. Közepes lángon kezdjük el főzni, de ahogy felforrt a víz, vegyük le az edényt a tűzről, takarjuk le, és hagyjuk állni pontosan 14 percig. 14 perc után tegyük át a tojásokat egy jeges vízzel teli edénybe, így megakadályozzuk, hogy tovább főjenek. 10 perc után pucoljuk meg őket, majd mindegyik tojást vágjuk hosszában ketté.
Szedjük ki a sárgájukat, tegyük félre, a fehérjéket pedig rendezzük el egy lapos tálon a mélyedéssel felfelé. Attól függően, hogy mennyire sima krémet szeretnénk, törjük össze a tojássárgákat egy villával, vagy passzírozzuk át egy szűrőn. Adjuk hozzá a majonézt, a curry-port, a mustárt, a citromlevet, a snidlinget és a cayenne borsot, majd jól keverjük össze. A végén sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Viszonylag sok só kell majd hozzá.
Töltsük habzsákba a krémet, de használhatunk bármilyen zacskót is, aminek levágjuk az egyik csücskét. Nyomjunk a krémből minden tojásfehérjébe, majd díszítsük egy kis pirospaprikával és snidlinggel. Azonnal tálalhatjuk, de hűtve is finom.
Ezt is ajánljuk: Olcsó és ízletes - Tonhalas tojássaláta
Fotók: informafrica.com