Cukormázas alma, a gyerekek kedvence - Recept
Mindenki tudja, hogy napi egy alma, az orvost távol tartja. Tény, hogy ez az édesség tuti, hogy nem űzi el a fogorvost, de legalább rendkívül finom.
Hozzávalók
- 6 alma
- 1 pohár kristálycukor
- fél pohár cukorszirup
- 3/4 pohár víz
- 4 csepp piros ételfesték
- nyalóka pálca
- sütőpapír
Elkészítés
Szúrjuk bele a nyalókapálcát az egész almákba és vékonyan zsírozzuk meg a sütőpapírt. Egy közepes méretű serpenyőben, erős hőmérsékleten olvasszuk össze a vizet a cukorral, cukorsziruppal és ételfestékkel. Melegítsük a keveréket 150 fokig (úgy ellenőrizhetjük, ha egy csepp szirupot hideg vízre cseppentve, az rögtön megdermed). Ha elérte a megfelelő hőmérsékletet, mártsuk bele az almákat, amíg szép, egyenletes mázat nem kapunk. Sütőpapíron hagyjuk a mázat megdermedni.
Ha szereted az almát, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!