Csülökpörkölt szaftosan – ahogy a nagyi készíti
A pörköltek pörköltje, amit kizárólag csak úgy érdemes enni, ha tetőtől talpig szaftosak leszünk. Így nem feltétlenül első randis étel, de mondjuk egy vasárnapi ebédhez tökéletes.
Hozzávalók - 6 – 8 főre
A pörkölthöz
- 150 g zsír
- 1,2 kg hagyma
- 2 db paradicsom (2 db/300 g)
- 2 db paprika (2 db/300 g)
- 70 g paprikakrém
- 70 g darált paprika
- 3 db sertésköröm (3 db/1 kg)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db sertéscsülök (1 db/1,5 kg)
- só, bors
- 4 ek pirospaprika
- 6 - 8 szem krumpli (6 szem/1,3 kg)
A paprikás-ecetes uborkasalátához
- 2 db paprika (2 db/300 g)
- 1 db kígyóuborka (1 db/260 g)
- 1 fej salottahagyma (1 fej/80 g)
- 500 ml víz
- 50 ml ecet
- 1 - 2 ek porcukor
Az elkészítésért lapozz a következő oldalra