Egyszerű, laktató és hagyományos: Isteni csülkös savanyúkáposzta-leves hétvégére
Ezzel a levessel az egész család jól lakik!
Csülkös savanyúkáposzta-leves
Hozzávalók:
- 1 kg savanyú káposzta
- 30 dkg füstölt csülök
- 20 dkg füstölt kolbász
- 2 ek liszt
- 1 kk pirospaprika
- 1 kk só
- fél dl olaj
Elkészítés:
A csülköt kockákra vágjuk, és feltesszük főni: miután félig megfőtt, hozzáadjuk az átmosott káposztát, valamint a felkarikázott kolbászt is, és tovább főzzük az egészet. A rántáshoz a felhevített olajon megpirítjuk a lisztet, és megszórjuk pirospaprikával. Kevés vízzel felöntjük, majd kis lángon csomómentesre keverjük, végül besűrítjük vele a levest. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, de akár borsot és csípős paprikát is adhatunk hozzá.