Csokoládés-pekándiós keksz - Recept
Mindig jó, ha van otthon egy finom sütemény, ami a délutáni kávé tökéletes kísérője lehet. Az étcsokis-pekándiós finomság olyan gyorsan fogy, hogy érdemes már alapból két adagot készíteni. Ezt muszáj kipróbálni!
Hozzávalók
- 200 g étcsoki
- 100 g vaj
- 50 g cukor
- 85 g porcukor
- 1 db tojás
- 100 g pekándió
- 100 g liszt
- 1 ek. vaníliakivonat
- 1 ek. szódabikarbóna
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A csokoládéból 85 grammot olvasszunk meg vízgőz felett. Keverjük ki a vajat a cukrot a vaníliát és a tojást, hogy csomómentes masszát kapjunk. Ebbe keverjük bele a lisztet, a szódabikarbónát, a pekándiót valamint a megmaradt csoki háromnegyedét. Zsírpapírral kibélelt tepsire helyezzünk a tésztából, egymástól minél távolabbra, aztán dugdossunk a halmokba a megmaradt csoki- és diódarabokból. 10-12 perc alatt elkészül, hagyjuk a tepsin kihűlni.
Ezt is ajánljuk: Mogyorókrémes ostyaszelet