Csokoládés minitorták: Ha nassolnál valamit, de nincs sok időd sütni - Recept
Vendégváró süteménynek is tökéletes.
Csokoládés minitorták
Hozzávalók:
A piskótához:
- 3 ek liszt
- 3 ek porcukor
- 3 db tojás
- 1 tk vaníliaaroma
A krémhez:
- 8 dkg margarin
- 7 dkg porcukor
- 6 dkg étcsokoládé
- 1,5 ek liszt
- 1 dl tej
A bevonathoz:
- 4 dkg étcsokoládé
- 3 dkg margarin
- 1 cs dekorációs cukorka
Elkészítés:
A piskótához habosra verjük a tojásokat a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a vaníliaaromát és a lisztet. Egy kilisztezett tepsibe egyengetjük a tésztát és tűpróbáig sütjük. Ha elkészült, nyolc darab 7x7 centiméteres kockát vágunk belőle. A krém elkészítéséhez gőz felett felolvasztunk 3 dekagramm margarint és 5 dekagramm csokit, egy deka csokoládét pedig apróra törünk. Sűrű krémet főzünk a tejből és a lisztből, majd lehűtjük. Habosra keverünk 5 deka margarint és a porcukrot, majd ehhez hozzáadjuk a tejes-lisztes keveréket, valamint az apróra vágott, illetve az olvasztott csokoládét is, miután pár percig a vízgőzről levéve kevergettük. A torta darabonként négy piskótából és három réteg krémből áll össze. A sütemények tetejét margarinnal elkevert olvasztott csokoládéval bevonjuk, és dekorációs cukorkákkal díszítjük.