Csokoládés madártej: Egy szuper párosítás, amit neked is meg kell kóstolnod
Jobb, mint a hagyományos verzió.
Csokoládés madártej
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 6 db tojás
- 12 dkg cukor
- 10 dkg csokoládé
- őrölt fahéj
- csokireszelék (díszítéshez)
- só
Elkészítés:
A tejet tegyük fel melegedni, közben pedig válasszuk szét a tojásokat. A tojásfehérjékből egy csipet sóval és a cukor felével verjünk kemény habot. Miután a tej felforrt, a tűzhelyet állítsuk alacsony fokozatra, és egy kanállal szaggassunk bele habgaluskákat a felvert fehérjéből. Egy-egy adagot 5 percig főzzünk, félidőben megfordítva a galuskákat, majd szűrőkanállal szedjük egy tányérra. A „mártáshoz” forraljuk fel újra a tejet, majd szórjuk bele a darabokra tört csokit és folyamatosan kevergetve olvasszuk fel. Egy nagyobb tálban keverjük össze a tojássárgákat, a cukrot és a fahéjat, majd folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a csokis tejet. Töltsük vissza a lábasba, és kevergetés mellett kis fokozaton sűrítsük be.