Csokoládé szufflé - vasárnapi mennyország

A szufflé készítésétől sokan félnek, pedig igazán nem ördöngősség. Kápráztasd el a vendégeidet!
Csokoládé szufflé
Hozzávalók:
- 25 dkg étcsokoládé
- 7 dkg liszt
- 7 dkg cukor
- 7 dkg vaj
- 2 tojás
.jpg)
Elkészítés:
A csokit darabokra tördeljük és vízgőz felett megolvasztjuk. (Vízgőz felett = Egy lábosba vizet töltünk, felforraljuk, majd levesszük a lángot és ráteszünk egy fémtálat a lábos tetejére, úgy, hogy az alja ne érjen a vízbe.) Ha megolvadt, hozzáadjuk a lágy vajat és a cukrot. A tojásokat felverjük (nem kell szétválasztani!). A sütőt bekapcsoljuk. A csokis masszát levesszük a gőzről, óvatosan, lassan adagoljuk hozzá a tojást, majd a lisztet. A tésztát kivajazott formákba töltjük, és 200 fokon kb. 10 percig sütjük. Ha kivettük, azonnal kiborítjk a formából. A közepe még folyni fog - és az úgy jó!